Slaapoefentherapie voor kinderen

Als slaapoefentherapeut kan ik uw kind helpen om weer lekker te slapen. We kijken naar de mogelijke oorzaken en stemmen de therapie hierop af. Door middel van uitleg, praktische tips, positieve gedragsverandering en oefeningen is het weer mogelijk om grip op slaap te krijgen.

Ieder kind slaapt wel eens slecht en de gevolgen zijn vaak de dag erna meteen merkbaar. Wanneer ze weer eens lekker geslapen hebben is het leed vaak alweer geleden. Maar wat nu als dit ‘lekker bijslapen’ niet gebeurd en er een heus slaapprobleem is? Een slaapprobleem heeft vaak een negatieve invloed op het dagelijks functioneren van uw kind en de relatie met anderen. De sfeer in huis is dan ook wel eens ver te zoeken.

Hoe herkent u een slaaptekort?

  • Concentratie- of alertheidsproblemen

  • Druk gedrag, mogelijk om wakker te blijven

  • Snel geprikkeld

  • Vermoeidheid of slaperigheid

  • Verminderd bewegen

  • Overmatig eten

Soms heeft u als ouder zijnde al van alles geprobeerd. Door de vermoeidheid en alle goed bedoelde adviezen van familie en vrienden, ziet u door de bomen het bos niet meer. Wat u dan nodig heeft, is een professionele methode om het slaapprobleem in kaart te brengen en een plan van aanpak op maat.

Slaapoefentherapie kan helpen bij

Goed slapen is te leren

Als Slaapoefentherapeut inventariseer ik de oorzaak van slaapproblemen en wat de mogelijke gevolgen zijn. Vervolgens wordt er een structurele oplossing op maat aangeboden d.m.v. een 24-uurs benadering (dag/nacht). Tijdens de Slaapoefentherapie wordt de vicieuze cirkel van slecht slapen bij uw kind doorbroken. Dit doe ik in nauwe samenwerking met u als ouders / verzorgers. Door middel van uitleg, praktische tips, positieve gedragsverandering en oefeningen is het weer mogelijk om grip op slaap te krijgen. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Statera is aangesloten bij het landelijk netwerk Slaapoefentherapie.

Uw kind kan direct of op verwijzing door een arts bij Statera terecht voor Slaappoefentherapie. Vergoeding voor kinderen jonger dan 18 jaar is mogelijk vanuit de zorgverzekering, net als bij de reguliere Oefentherapie Cesar.

Neem gerust contact op door hieronder een afspraak te maken of via de telefoon als u vragen heeft of als u de mogelijkheden voor uw kind wil bespreken.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak

Tijdens deze afspraak kunt u de problemen die uw kind ondervindt toelichten en kunnen wij een voorstel voor behandeling doen
MAAK AFSPRAAK

Heeft u zelf moeite met in slaap komen of wordt u vaak ’s nachts wakker, dan bent u bij gezondheidsplein Mierlo ook aan het goede adres. Kijk voor meer informatie bij www.oefentherapiedeboer.nl/slaapoefentherapie.

Adres

Praktijk Statera in beweging
Graspieper 4
5731 SP, Mierlo

Telefoon

06-51954697

Email

info@statera-in-beweging.nl

Openingstijden

Din: 8.30 uur tot 12.00 uur
Vrij: 8.30 uur tot 17.30 uur

Praktijk Statera in beweging
Graspieper 4
5731 SP, Mierlo

06-51954697

info@statera-in-beweging.nl