Dit jaar hebben wij als slaapoefentherapeuten gekozen voor het thema ‘slapen als een roos’.

‘Slaapt je kind als een roos’? Pakt je kind voldoende nachtrust op dit moment? Is het gunstige of ongunstige slaappatroon constant of wisselend? Mooie vragen om bij stil te staan tijdens de dag van de slaap.

Misschien is het niet nodig om er lang bij stil te staan omdat een slaapprobleem van je kind een (behoorlijk) grote impact op jullie gezinsleven heeft. Het is niet zo erg wanneer je eens wat minder slaapt. Er zijn altijd wel redenen om eens minder goed te slapen. Het is bijvoorbeeld druk of spannend op school, er komt een belangrijke wedstrijd aan of je kind voelt zich gewoon niet zo lekker. Wanneer de spanningen aanhouden, heeft dit vaak een ongunstige invloed op de nachtrust van je kind. Hierdoor gaat ‘de roos’ wat verslappen en de doornen worden scherper. Met het gevolg dat het lontje kort is.

Krijgt je kind te weinig nachtrust? Kijk vandaag eens goed naar je kind en ga na wat er speelt. Blijft ‘je roos in de knop’ en zit je kind met een vervelend , bang of boos gevoel? Waarbij piekeren een gezonde slaap in de weg staat. Anderzijds kan ‘je roos snel en groot groeien’ , waarbij (te) veel prikkels worden opgedaan en je kind moeite heeft om hiermee om te gaan en de slaap gemakkelijk te pakken.

De balans in wat een kind doet en aan kan is erg belangrijk voor de slaap. Daarbij moet je kind ook gewoon ervaren waar de grenzen zijn. Een van de eerste vragen die je jezelf kunt stellen bij slaapproblemen van je kind is dan ook…WIL mijn kind niet slapen of KAN mijn kind niet slapen. Vanuit de Slaapoefentherapie kan zowel aan het niet willen als het niet kunnen slapen gewerkt worden. Zodat je kind weer kan ‘slapen als een roos’.

Voor ‘iedere roos’ is er een unieke en persoonlijke aanpak! Wil je weten hoe wij samen de slaapproblemen van je kind kunnen aanpakken? Neem dan contact op via info@statera-in-beweging.nl of 06-51954697.