Lekker naar buiten…

Lekker lang buitenspelen, vaardigheden ontwikkelen als rennen, huppelen, skeeleren, fietsen, zwemmen en balspelletjes. Samen de natuur in, vakantie vieren en de wereld ontdekken. Gewoon even genieten van de tijd met elkaar. De beweegnorm van 6o minuten bewegen is in de zomer gemakkelijk te halen.

Zorg goed voor elkaar door op tijd in te smeren en de zon tussen 12.00 uur en 15.00 uur zoveel mogelijk te vermijden. Rustig in de schaduw een spelletje of met de fidget spinner spelen, is een mooie afwisselen met het actief buitenspelen. Drink voldoende overdag en voorkom uitdroging. Let op dat de temperatuur bij kleine kinderen in een kinderwagen of buggy niet te hoog wordt.

 

Slapen tijdens warme nachten…

Na een dag spelen is de tijd om te slapen weer aangebroken. De vragen stapelen zich dan op. Is het niet te warm? Wat moet ik mijn kind aantrekken? Wel of geen laken? Zal ik een airco of ventilator op het kamertje zetten? Kijk goed naar je kind en zie wat je kind nodig heeft. Wanneer een kind zweet is het sowieso te warm. Kijk voordat je naar bed gaat nog even en pas aan waar nodig.

 

Tips om het slapen bij warm weer positief te beïnvloeden

  1. Creëer een zo koel mogelijke kamer; Zorg dat overdag de gordijnen, rolluiken en ramen dicht blijven en eventueel airco/ventilator aanstaat voor een zo gunstig mogelijke temperatuur. Laat echter geen airco/ventilator bij een baby aanstaan.
  2. Zorg dat kinderen ouder dan 4 jaar overdag niet in slaap vallen; hooguit een powernap van 30 minuten. Anders verloopt het in slaap vallen nog moeizamer.
  3. Houdt het slaap-waakritme bij kinderen met slaapproblemen vrijwel gelijk aan het gewone ritme; wijk maximaal 1,5 uur van de slaap- en wektijden af.
  4. Laat kinderen een verfrissende/lauwe douche voor het slapen gaan nemen; even afkoelen en zorgen voor een goede doorbloeding geeft ontspanning en bevorderd de slaap.
  5. Houdt het cool; laat kinderen voorstellen dat ze ergens zijn waar het heel koud is. Leg koude kruiken of flesjes gevuld met water uit de diepvries in bed.

 

Keep it cool en geniet van de zomerse dagen!